Управління PR-технологіями в умовах військово-політичного конфлікту на Сході України

АНОТАЦІЯ

 Полуда Н. А. Управління PR-технологіями в умовах військово-політичного конфлікту на сході України. – Рукопис.

         Магістерська дисертація зі спец. 8.18010018 «Адміністративний  менеджмент». ‒ НТУУ «КПІ», кафедра теорії та практики управління. ‒ Київ, 2016. ‒ 115 с., список джерел із 107 найменувань.

         Магістерська дисертація присвячена дослідженню PR-технологій, що використовуються під час військово-політичного конфлікту у Східній Україні, а також управлінню ними в умовах ведення інформаційного протистояння.

         Досліджено теоретичні та практичні основи розробки і впровадження PR-технологій. Зокрема,  проаналізовано та узагальнено особливості розвитку PR-технологій на Заході та в Україні. Обґрунтовано сутність інформаційного протистояння як одного із основних інструментів сучасної війни.

         Поглиблено уявлення про вплив PR-технологій на масову свідомість громадян шляхом аналізу громадської думки різних сторін конфлікту на Донбасі щодо подій, що відбуваються. Визначено основні технології PR, що використовуються при веденні інформаційної війни.

         Систематизовано стратегії ведення інформаційного протистояння Україною, Росією, країнами ЄС та США. Розроблено рекомендації щодо управління технологіями паблік рілейшнз в умовах військово-політичного конфлікту на Донбасі.

         Ключові слова: PR-технології, інформаційне протистояння, маніпуляційний вплив, військово-політичний конфлікт.